Vammaisjärjestöön liittyminen antoi äänen äidille ja tyttärelle

Tapaamme 18-vuotiaan Yordanos Sefiwin, jolla on kehitysvamma, ja hänen äitinsä Yeshihareg Abrean

Yeshihareg kertoo: ”Kun liityimme EWDNA:n, näin suuren muutoksen tyttäressäni. Olemme molemmat muuttuneet. Olemme olleet EWDNA:n jäseniä vuodesta 2002. Ennen liittymistämme kohtasimme monia haasteita. Emme kumpikaan olleet tietoisia vammaisuudesta. Kuultuani EWDNA:sta tapahtui merkittäviä muutoksia. Osallistuin ruoanvalmistuskoulutukseen, lisääntymisterveyskoulutukseen ja vammaisten oikeuksiin liittyvään koulutukseen. Varsinkaan minulla ei ollut tietoa vammaisten oikeuksista. Luulin aiemmin, ettei vammaisilla ole oikeuksia.

Mitä tulee kahvisessioihin, ne lisäsivät meidän kummankin itseilmaisukykyä. Kun tyttäreni aiemmin puhui, hänen äänensä ei ollut tarpeeksi kova kuultavaksi. En edes ymmärtänyt, mitä hän yrittää kertoa. Kuitenkin, kahvisessioissa saimme itseluottamusta. Aiemmin tunsin oloni epämukavaksi, koska tyttäreni on vammainen. Ajattelin, etten voi kommunikoida muiden kanssa tyttäreni vamman vuoksi. EWDNA:n ansiosta tulin kuitenkin tietoisemmaksi vammaisten oikeuksista.

Kun käytimme taksia liikkuessamme, kuljettajat eivät antaneet tyttäreni istua penkillä, ja minä olin hiljaa. Emme kumpikaan osanneet vastustaa tällaista syrjintää. Aikaisemmin jouduimme odottamaan taksijonossa melko pitkään. Mutta nyt meidän ei enää tarvitse sietää pitkiä taksijonoja kuten ennen, koska aloimme käyttää EWDNA:n palveluita.

Tyttäreni ei aiemmin tuntenut kotiseutuaan tai kouluaan kunnolla. Nyt hän kulkee luottavaisesti kouluun joka päivä ilman apua. Hän on saanut paljon itseluottamusta ja itsenäisyyttä. Minulle on suuri ilo, että kahvisessio on edelleen säännöllinen osa rutiiniani ja tyttäreni on erittäin ylpeä EWDNA:n jäsenyydestä.

Kahvitilaisuudet ovat olleet meillle suuri tuen ja ymmärryksen lähde. Jaamme niissä kokemuksia ja opimme toisiltamme. Ohjelma on myös tarjonnut arvokkaita resursseja ja tietoa vammaisten lasten palveluista, jotka ovat antaneet meille mahdollisuuden tehdä päätöksiä perheemme puolesta.”

Yordanos kertoo: ”Olen osallistunut kahvisessioihin säännöllisesti ja EWDNA:n jäseneksi liittymisen jälkeen meille on tapahtunut paljon. Aiemmin äitini jätti minut kotiin ja meni asioilleen, mutta nyt olen hänen mukanaan, kun hän lähtee jonnekin. Kaikki muutokset johtuvat siitä, että olen liittynyt EWDNA:n jäseneksi. Haluankin kutsua kaltaisiani vammaisia ​​ystäviäni liittymään EWDNA:n, jotta hekin tuntisivat olonsa hyväksi. Olen saanut täältä myös uusia ystäviä.”

Tytär ja äiti katsovat hymyillen kameraan. Taustalla toimisto
Yordanos Sefiwi ja Yeshihareg Abrea

 

Maailma kylässä -festivaalin teemana on tänä vuonna rohkeus. Vammaiskumppanuuden jäsenet, globaalissa etelässä työskentelevät vammaisjärjestöt, kohtaavat jatkuvasti työssään tavallisia ihmisiä, joiden rohkeus muuttaa maailmaa. Jaamme toukokuun aikana näiden ihmisten tarinoita. Tule Suvilahteen 25.–26.5.kuulemaan lisää!

#rohkeus

#Vammaiskumppanuus

#MaailmaKylässä